rosalindaweel_logo_hart-tot-hart_2021_zw

Coaching voor innerlijke rust, geluk en liefde

Rosalinda.6684
Rosalinda.6657
Rosalinda.6544
Hoofdlogo-LVeRACADEMY_Tekengebied-1-e1635960856805
yoga-roos (1)
Rosalinda.6687
WhatsApp Image 2021-12-20 at 16.37.50

Rosalinda Weel

libelle-gold
Rosalinda Weel - Droomstudio

Rosalinda Weel is behalve yoga-, meditatieleraar en coach, ook auteur van diverse succesvolle boeken en kaartendecks voor innerlijke rust, geluk en liefde.

Ze is afgestudeerd communicatiewetenschapper, leraar basisonderwijs en heeft o.a bij Deepak Chopra in Amerika haar yoga- en meditatie- opleiding gedaan. Daarna volgde ze nog vele bijscholingen en verdiepende trainingen van diverse (internationale) leraren.

Ze runt haar eigen Droomstudio waar ze wekelijks yogalessen geeft, naast meditatieworkshops, trainingen, erkende beroepsopleidingen en persoonlijke coaching. Daarnaast deelt ze haar meditaties en trainingen in de online academie La Vie en Roos en verspreid ze haar werk in haar webshop, de Droomshop.

Rode draad in haar werk is allerlei soorten meditaties voor zowel volwassenen als kinderen. “Via meditaties bereik je je geest, hart en bewustzijn op een ander niveau en kan je een doorbraak ervaren op het gebied van inzichten, energie en persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan leren mediteren, het is alleen net hoe je het aanreikt. Het is ook verre van zweverig, maar juist heel praktisch. Het levert je behalve diepe ontspanning, ook een frissere geest en daarmee meer concentratie en helderheid op. In uitdagende tijden geeft het je een waardevol anker en in stabiele, voorspoedige tijden meer flow en vreugde. Bovendien verbindt het je met je ware, diepste zelf en kan je niets anders dan zijn of worden wie je werkelijk bent. Pure liefde en potentie.

Mijn passie en missie is om dit van hart tot hart zoveel mogelijk mensen te laten ervaren ”

Wat is mijn verhaal en waarom zou ik jou kunnen helpen?

 

Net als bij veel mensen die dit werk doen, is mijn passie en missie niet zomaar ontstaan.  Lees in het kort over mijn achtergrond en levenservaringen en wie weet inspireert het ook jou.

Als jong meisje had ik altijd al een filosofische kijk op het leven. Ik was onderzoekend, had een diep gevoel van ‘ er is meer tussen hemel en aarde’ en was me bewust van energie; in en rondom mij. Ik voelde vaak de energie van een ander en kon dan in verwarring zijn door wat ze er zelf over zeiden, omdat het  weleens tegenstrijdig was. Ik had ook, wat ik nu noem ‘spirituele ervaringen’, ik keek ook anders naar ‘de dood’, maar niemand in mijn omgeving leek dit te snappen. Alhoewel mijn moeder weleens zei:  Je lijkt wel een oude ziel. En zo ging ik als opgroeiende tiener al snel op zoek naar antwoorden op mijn innerlijke vragen en las in de bibliotheek over religie, filosofie en ook spiritualiteit. Ik begon in mijn woonplaats met yoga en pas toen ik op latere leeftijd echt leerde mediteren, ging er een wereld voor mij open. De energie die ik vroeger vaak zomaar voelde, ervaarde ik nu tijdens of na mijn meditaties. Ik voelde me dan zo anders: vredig, licht, heel, liefdevol, verbonden en intuïtief.  Ik begreep opeens wat ik vroeger voelde en ook waar dit vandaan kwam. Ik besloot vanaf dat moment het mediteren nooit meer los te laten. In de eerste plaats omdat het me laat verbinden met mijn echte zelf. Maar ik wilde het ook heel graag aan andere mensen leren. Ik was en ben er er nog steeds van overtuigd dat als iedereen dit gaat doen, de wereld een mooiere plek wordt. Ik voelde toen al vanuit mijn hart een hele grote passie om andere mensen, zowel groot als klein, de tools van innerlijke rust, geluk en liefde te geven. En zo liet ik mij opleiden tot leraar meditatie, yoga, ayurveda en ontwikkelde ik mezelf ook als spiritueel coach en opleider.

 

Later in mijn leven ontdekte ik dat yoga en meditatie niet alleen helpend is om jezelf beter te voelen en je hart te durven volgen, maar ook om met tegenslagen in het leven om te kunnen gaan. Het is niet zo dat als je elke dag mediteert, het leven vanaf dat moment als een rode loper voor je wordt uitgerold. Als je elke dag mediteert, vind je wel elke dag dat rustige anker in het hier en nu waardoor je niet wordt meegesleept in het drama en de uitdagingen van het leven. Waardoor je elke keer weer kunt kiezen voor liefde in plaats van angst.
Ook die uitdagingen heb ik gehad. Mijn oudste dochter kreeg een ernstig ongeluk en ik ben gescheiden van de vader mijn kinderen.  Dierbaren werden ernstig ziek , zowel fysiek als mentaal en dat gaf ook mij stress. Mensen vroegen vaak aan mij: Hoe doe je dit allemaal? Hoe blijf je zo rustig en positief? Dat heb ik te danken aan mijn dagelijkse beoefening in meditatie en yoga. Maar ook omdat ik blijf onderzoeken en leren. Die kleine filosoof en diepe voeler zit nog steeds in mij. Zo ontdekte ik dat mijn tegenslagen er waren om mij nog meer terug te laten keren naar mijn echte zelf. Ik dacht dat ik al genoeg van mezelf hield, maar ik heb nog diepere lagen van zelfliefde mogen ontdekken. Holistische en helende ervaringen van zelfliefde. Een andere dimensie in integriteit en authenticiteit. En ik ben tot de dag van vandaag nog steeds in ontwikkeling. Zowel als leraar als leerling van het leven. Net als jij, want we zitten hier op aarde allemaal op dezelfde school: de school van liefde. Het ‘hoofdvak’ waarin we les krijgen is de terugkeer naar zelfliefde (wat betekent dat je weet wie je écht bent en wat jouw mogelijkheden zijn) De rest is allemaal bijvakken om ons daarbij te helpen. We mogen elkaar ook helpen.

 

Mijn passie om te helpen en van hart tot hart te delen over innerlijke rust, geluk en liefde, blijft ook als rode draad door mijn leven stromen. Niet alleen als leraar en coach, maar ook als schrijver. Al mijn trainingen, boeken en kaartendecks komen voort uit leerzame en inspirerende levensfases. Het begon met het schrijven van geleide kindermeditaties dat later mijn kinderboeken (Droomwolken, Droomsterren, Droomavonturen en Klas in Balans) werden,  waarbij ik niet alleen mijn eigen kinderen, maar ook kinderen aan wie ik lesgaf, verhalen bood om heerlijk bij weg te dromen. Speelse, avontuurlijke geleide droommeditaties waardoor kinderen beter kunnen slapen en die veilige, vredige, vreugdevolle plek in zichzelf vinden. Uiteindelijk is daar ook de korte beroepsopleiding tot Kindermeditatiedocent door ontwikkeld, waardoor andere mensen ook kinderen kunnen leren ontspannen met meditatie en mindfullness.

 

Mijn boek ‘Gelukkig zijn moet je durven’ is later ontstaan en daarin omschrijf ik vanuit eigen ervaring hoe je je hart kunt leren volgen, je dromen realiseren, vreugde te ervaren en weten dat je het verdient om gelukkig te zijn. ‘Het antwoord is liefde’ beschrijft die leverschool van liefde waarbij ik je graag laat zien hoe je in alle uitdagingen van het leven, antwoorden van liefde kunt vinden en lichter kunt leven in liefde. In van “Gebroken naar heel zijn’ beschrijf ik hoe het is om pijn, verlies, verdriet en rouw te ervaren. Hoe je een gebroken hart kunt helen. Maar vooral hoe jezelf met alles wat bij je hoort al heel kunt zijn. En het vervolg is: Terugkeer naar zelfliefde. Naar aanleiding van mijn boeken, lessen en coaching, hoor ik vaak de vraag ‘Zelfliefde, hoe doe je dat?’ Het heeft mij geïnspireerd om hier ook over te schrijven: niet alleen als boek en kaartendeck maar ook als online training.  Naast de lessen in mijn Droomstudio, kun je nu ook in mijn meest recente liefdevolle creatie, de online academy La Vie En Roos trainingen vinden voor jouw innerlijke rust, geluk en liefde. La Vie En Roos is als naam bewust en als knipoog gekozen. De meeste mensen kennen mij als Roos. Alle lessen en ervaringen in mijn leven, La Vie, hebben zich altijd vertaald in lessen, boeken en trainingen. En ik zie het leven ook als het bloeien van een roos. De steel komt voort uit het zaadje wat je hebt gezaaid in de aarde, het zaadje van jouw leven. De steel is het pad van het leven, met soms hier en daar doornen, als lessen en waardevolle ervaringen. Uiteindelijk vindt vanuit het hart van de Roos de ware bloei plaats met prachtige blaadjes, geuren en kleuren. Het is de bloem van de liefde. En vanuit die bloem zal ik blijven leven, delen en geven.

Haar missie is om haar passie en liefde te delen en anderen te inspireren op het pad van hun hart en dromen.

Boeken en kaartensets van Rosalinda Weel